MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Pulau Pinang

Latest News for State Pulau Pinang in "Politics"

Wakil rakyat Pulau Pinang diarah berada di kawasan masing-masing esok

Kerajaan Pulau Pinang mengarahkan semua wakil rakyatnya berada di kawasan masing-masing esok, sekali gus tidak menyertai perhimpunan kemuncak #KitaLawan dijadual di depan kompleks beli-belah Sogo di Kuala Lumpur.

 

Najib lantik pemimpin 'tidur' di Pulau Pinang - Khairuddin

Naib Ketua Umno Batu Kawan, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan memberi amaran yang BN berhadapan kemungkinan kalah lebih teruk dalam pilihan raya akan datang.

 

Saya bukan sebahagian plot anti-Najib, kata Khairuddin

Menafikan beliau sebahagian daripada plot dalaman Umno untuk melemahkan presiden parti dan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, ketua bahagian parti yang membuat laporan polis terhadap 1Malaysia Development Bhd (1MDB) berkata beliau bertindak bersendirian.

 

Guan Eng tergugat?

Kedudukan Lim Guan Eng sebagai Ketua Menteri disifatkan seolah-olah berada di hujung tanduk ekoran wujud desakan supaya beliau digantikan oleh Pengerusi DAP negeri, Chan Kon Yeow.

Pulau Pinang mahu Umno buktikan dakwaan ‘Persiaran Chin Peng’

Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng menuntut agar Ketua Pemuda Umno Pulau Pinang Rafizal Abdul Halim menyerahkan bukti dakwaannya kerajaan negeri itu mahu menukar nama Persiaran Gurney kepada Chin Peng pada 1 Januari hadapan.

 

Media Cina salah tafsir ucapan saya

Ketua UMNO Bahagian Permatang Pauh, Datuk Mohd. Zaidi Mohd. Said (gambar) menjelaskan terdapat media berbahasa Cina menyalah tafsir ucapannya pada Perhimpunan Agung UMNO 2014 berkaitan isu kekayaan ahli perniagaan Cina yang berpunca daripada aktiviti maksiat dan perjudian.

Guan Eng: Tiada aktiviti luar untuk PPS

Pasukan Peronda Sukarela (PPS) Pulau Pinang tidak akan melakukan sebarang aktiviti kemasyarakatan walaupun tempoh jaminan penahanan 157 anggotanya yang berakhir semalam tidak dilanjutkan.

Umno bantah kenaikan cukai pintu

Umno Pulau Pinang membantah sekeras-kerasnya jika kerajaan negeri Pulau Pinang meneruskan hasrat untuk menaikkan cukai pintu di negeri ini.
 

Stok tanah tinggal enam peratus

 

Jumlah stok tanah simpanan milik negeri ini didakwa menurun dengan drastik kepada enam peratus berbanding 18 peratus sebelum DAP memerintah pada 2008.

Pulau Pinang tunjuk bukti pembangunan bukan punca banjir

Pembangunan di Pulau Pinang, termasuk projek bangunan pencakar langit sekitar pulau itu, dan banjir kilat di George Town awal bulan ini, menjadi umpan politik pihak lawan menyerang kerajaan negeri yang ditadbir Pakatan Rakyat (PR).