MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Pulau Pinang

Latest News for State Pulau Pinang in "Politics"

Taklimat menteri mengenai TPPA disambut dengan protes

Ketika Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Datuk Seri Mustapa Mohamed mengadakan taklimat mengenai Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA) di Universiti Sains Malaysia (USM), kira-kira 30 orang telah mengadakan protes secara aman membantahnya di luar universiti itu.

 

Najib perlu baca komen di Facebook

Mengulas masa depan politik Datuk Seri Najib Razak sebagai perdana menteri, pengkritik lantangnya, Datuk Khairuddin Abu Hassan percaya masanya tidak lama lagi.

 

Projek tebus guna: BN gesa dedah perjanjian

Pengerusi Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang Teng Chang Yeow menggesa Kerajaan Negeri mendedahkan kepada umum semua perjanjian mengenai projek tebus guna tanah sekarang jika kerajaan negeri begitu yakin bahawa terma mereka adalah jauh lebih baik untuk rakyat  daripada terma yang dipersetujui oleh pentadbiran sebelumnya. 

Wakil BN kritik Rayer sering bangkitkan isu 1MDB

Ketua pembangkang Dun Pulau Pinang, Datuk Jahara Hamid menempelak tindakan RSN Rayer (DAP-Seri Delima) yang berterusan membincangkan isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB) pada perbahasan di persidangan dewan undangan negeri.

'Tsunami' besar jika BN gagal tindak bersama

Dalam rayuan beremosi kepada perwakilan Gerakan Pulau Pinang hari ini, Presiden Datuk Mah Siew Keong memberi amaran berhubung "tsunami besar" yang boleh menyingkirkan BN pada pilihan raya umum akan datang.

 

MP Umno raikan sikap Lim Guan Eng

Ahli Parlimen Umno, Reezal Merican mengambil pendekatan yang berbeza daripada Naib Presidennya, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi apabila beliau menghargai kesediaan kerajaan Pulau Pinang yang berkata akan mempertimbangkan cadangan bagi penempatan sementara pelarian Rohingya dan Bangladesh diwujudkan di negeri itu.

 

BN sukar menang di Permatang Pauh - Dr Mahathir

BN berdepan kesukaran untuk menang dalam pilihan raya kecil Permatang Pauh kerana terdapat penyokong fanatik Datuk Seri Anwar Ibrahim, kata Tun Dr Mahathir Mohamad.

 

BN jamin calon PRK bersih

Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN), Tan Sri Muhyiddin Yassin memberi jaminan calon parti itu dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Permatang Pauh kelak mempunyai rekod yang baik selain tidak terpalit dengan sebarang isu peribadi.

Wakil rakyat Pulau Pinang diarah berada di kawasan masing-masing esok

Kerajaan Pulau Pinang mengarahkan semua wakil rakyatnya berada di kawasan masing-masing esok, sekali gus tidak menyertai perhimpunan kemuncak #KitaLawan dijadual di depan kompleks beli-belah Sogo di Kuala Lumpur.

 

Najib lantik pemimpin 'tidur' di Pulau Pinang - Khairuddin

Naib Ketua Umno Batu Kawan, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan memberi amaran yang BN berhadapan kemungkinan kalah lebih teruk dalam pilihan raya akan datang.