MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Pulau Pinang

Latest News for State Pulau Pinang in "Politics"

Sambutan seorang hero untuk Mahathir di Pulau Pinang

Percikan bunga api menerangi langit dan sorakan gemuruh menyambut Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamad ketika beliau tiba di rumah terbuka Aidilfitri parti itu di Pulau Pinang malam tadi.

 

DAP janji tiada tol, GST jika Pakatan tawan Putrajaya

Pembangkang akan menghapuskan GST dan kutipan tol di Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) dan jambatan Pulau Pinang pertama jika ia berjaya mengambil alih Putrajaya, kata Lim Guan Eng semalam.

 

Dun Pulau Pinang lulus usul kutuk kezaliman ke atas Rohingya

Persidangan Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang malam tadi sebulat suara meluluskan usul tergempar mengutuk kezaliman rejim tentera Myanmar terhadap golongan minoriti Islam Rohingya di negara itu.

 

MCA sudah mati tetapi Umno belum sedar

Tan Sri Zainuddin Maidin berkata Umno masih buta dan berada dalam sindrom penafian mengenai status rakan komponennya MCA, Gerakan dan MIC yang menurutnya hanya menunggu masa dikuburkan pada pilihan raya umum akan datang.

 

Projek terlalu mahal

Wakil rakyat Ke­ra­jaan DAP Pulau Pinang mempersoalkan kos awal (pra) kajian impak alam sekitar (EIA) bagi pelaksanaan projek terowong dasar laut yang disifatkan terlalu mahal.

Penjual rumah sudah tampil, penderma RM2.6b bila? - Lim

Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng terus mengecam pihak yang cuba mengaitkan dakwaan rasuah ke atasnya berhubung pembelian sebuah banglo yang dikatakan di bawah harga pasaran.

 

Guan Eng disaran bercuti hingga siasatan selesai

Lim Guan Eng disaran bercuti daripada menjalankan tugas sebagai ketua menteri sehingga Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) selesai menjalankan siasatan berhubung isu pembelian rumah bernilai RM2.8 juta di Jalan Pinhorn, di sini.

Syed Saddiq puji Guan Eng, bandingkan dengan Najib

Pendekatan Guan Eng bagi menjawab tuduhan dan tohmahan lebih cepat dan bagus berbanding pentadbiran Najib menjawab RM2.6 bilion dan 1MDB.

 

Taklimat menteri mengenai TPPA disambut dengan protes

Ketika Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Datuk Seri Mustapa Mohamed mengadakan taklimat mengenai Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA) di Universiti Sains Malaysia (USM), kira-kira 30 orang telah mengadakan protes secara aman membantahnya di luar universiti itu.

 

Najib perlu baca komen di Facebook

Mengulas masa depan politik Datuk Seri Najib Razak sebagai perdana menteri, pengkritik lantangnya, Datuk Khairuddin Abu Hassan percaya masanya tidak lama lagi.