MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Pulau Pinang

Latest News for State Pulau Pinang in "Politics"

MCA sudah mati tetapi Umno belum sedar

Tan Sri Zainuddin Maidin berkata Umno masih buta dan berada dalam sindrom penafian mengenai status rakan komponennya MCA, Gerakan dan MIC yang menurutnya hanya menunggu masa dikuburkan pada pilihan raya umum akan datang.

 

Projek terlalu mahal

Wakil rakyat Ke­ra­jaan DAP Pulau Pinang mempersoalkan kos awal (pra) kajian impak alam sekitar (EIA) bagi pelaksanaan projek terowong dasar laut yang disifatkan terlalu mahal.

Penjual rumah sudah tampil, penderma RM2.6b bila? - Lim

Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng terus mengecam pihak yang cuba mengaitkan dakwaan rasuah ke atasnya berhubung pembelian sebuah banglo yang dikatakan di bawah harga pasaran.

 

Guan Eng disaran bercuti hingga siasatan selesai

Lim Guan Eng disaran bercuti daripada menjalankan tugas sebagai ketua menteri sehingga Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) selesai menjalankan siasatan berhubung isu pembelian rumah bernilai RM2.8 juta di Jalan Pinhorn, di sini.

Syed Saddiq puji Guan Eng, bandingkan dengan Najib

Pendekatan Guan Eng bagi menjawab tuduhan dan tohmahan lebih cepat dan bagus berbanding pentadbiran Najib menjawab RM2.6 bilion dan 1MDB.

 

Taklimat menteri mengenai TPPA disambut dengan protes

Ketika Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Datuk Seri Mustapa Mohamed mengadakan taklimat mengenai Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA) di Universiti Sains Malaysia (USM), kira-kira 30 orang telah mengadakan protes secara aman membantahnya di luar universiti itu.

 

Najib perlu baca komen di Facebook

Mengulas masa depan politik Datuk Seri Najib Razak sebagai perdana menteri, pengkritik lantangnya, Datuk Khairuddin Abu Hassan percaya masanya tidak lama lagi.

 

Projek tebus guna: BN gesa dedah perjanjian

Pengerusi Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang Teng Chang Yeow menggesa Kerajaan Negeri mendedahkan kepada umum semua perjanjian mengenai projek tebus guna tanah sekarang jika kerajaan negeri begitu yakin bahawa terma mereka adalah jauh lebih baik untuk rakyat  daripada terma yang dipersetujui oleh pentadbiran sebelumnya. 

Wakil BN kritik Rayer sering bangkitkan isu 1MDB

Ketua pembangkang Dun Pulau Pinang, Datuk Jahara Hamid menempelak tindakan RSN Rayer (DAP-Seri Delima) yang berterusan membincangkan isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB) pada perbahasan di persidangan dewan undangan negeri.

'Tsunami' besar jika BN gagal tindak bersama

Dalam rayuan beremosi kepada perwakilan Gerakan Pulau Pinang hari ini, Presiden Datuk Mah Siew Keong memberi amaran berhubung "tsunami besar" yang boleh menyingkirkan BN pada pilihan raya umum akan datang.